SOLVARME

Der er rigtig mange fordele ved at installere et solvarmeanlæg, der opfanger energien fra solen og omformer den til energi, der både kan bruges til at opvarme boligen og til varmt brugsvand.

Solens stråler er ren, gratis og vedvarende energi, så hvorfor ikke udnytte den? Et solvarmeanlæg kan nemlig levere op til 70 procent af den energi, som en gennemsnitlig husholdning har brug for. Solvarme kan forsyne boligen med varmt brugsvand i stort set hele sommerperioden, og kan også kobles sammen med centralvarmeanlægget i huset, så overskudsvarmen kan benyttes til opvarmning af f.eks. et badeværelsesgulv i sommer-, forårs- og efterårsperioden.

Montering af solvarme

Et komplet anlæg består af solvarmepaneler, som monteres på en velegnet udendørsplacering, og en varmtvandsbeholder, der monteres indendørs. Den energi, som panelerne har opfanget fra solen, transporteres via frostvæske i et rør ind til varmtvandsbeholderen, hvor den overføres til vandet i beholderen, og derefter bruges til opvarmning af boligen.

Efter væsken har afgivet sin varme, føres den tilbage til panelerne i et lukket og selvkørende kredsløb, der ikke kræver meget vedligeholdelse.

Andre fordele ved solvarme er, at anlægget er meget billigt i drift, da det kun kræver et meget lille strømforbrug. Det betyder også, at solvarme mindsker forureningen af atmosfæren med skadelige CO2-stoffer.

Hos Urhøj har vi mange års erfaring med installation af solvarmeanlæg.

Vil du vide mere?

Er du interesseret i at høre mere om solvarme, eller vil du gerne vide, hvor meget du kan spare? Så udfyld kontaktformularen nederst på siden. Her kan du også bestille et gratis besøg af en af Urhøjs energivejledere, der kan beregne din besparelse og rådgive dig i en løsning, der matcher netop din bolig. Vi holder til i Gørlev, men kører ud i hele området omkring Høng, Kalundborg og resten af Vestsjælland.

KONTAKT OS OM DENNE SERVICE