
Der er mange fordele ved varmepumper
Miljøvenlig opvarmning
Varmepumper er en af de mest miljøvenlige opvarmningsmetoder, da de udnytter naturlige ressourcer som luft, jord eller vand til at generere varme. Det reducerer CO2-udledningen markant, når man sammenligner med traditionelle opvarmningsmetoder som olie- eller gasfyr.
Økonomisk støtte og tilskud
Der findes forskellige former for økonomisk støtte og tilskud til installation af varmepumper. Det kan gøre investeringen mere overkommelig og forbedre din samlede økonomiske besparelse. Hos Urhøj orienterer vi dig om den seneste viden om tilskudsmuligheder.
Energibesparelser
En varmepumpe kan reducere dine varmeudgifter markant. De er meget effektive og kan levere flere gange mere energi, end de forbruger. Derfor kan din investering i en varmepumpe hurtigt tjene sig selv ind gennem lavere energiregninger.
Lav vedligeholdelse
Varmepumper kræver minimal vedligeholdelse sammenlignet med traditionelle opvarmningssystemer. Regelmæssig service sikrer, at systemet kører optimalt, men ellers er der få krav til løbende vedligeholdelse. Hos Urhøj kan du tegne en serviceaftale, så du ikke behøver at tænke på den del.
Øget komfort
Varmepumper giver en jævn og behagelig varme i hele boligen. Mange modeller kan også bruges til at køle hjemmet om sommeren, hvilket gør dem til en alsidig løsning året rundt.
Lang levetid
Varmepumper er kendt for deres holdbarhed og lange levetid. Med korrekt installation og vedligeholdelse kan en varmepumpe fungere effektivt i over 20 år. Får du en serviceaftale med Urhøj, sørger vi for, at holdbarheden er i top.
Støjsvag drift
Moderne varmepumper er designet til at være støjsvage. Det gør, at du kan nyde et komfortabelt hjem uden støjgener fra opvarmningssystemet. Vi har valgt at samarbejde med gode kendte mærker.
Fleksible løsninger
Der findes forskellige typer varmepumper, herunder luft til luft, luft til vand og jordvarmepumper. Derfor kan du vælge den løsning, der passer bedst til din bolig og dine behov.
Forbedret indeklima med en luft til luft-varmepumpe eller boligventilationsvarmepumpe
Varmepumper kan også bidrage til et bedre indeklima ved at cirkulere og filtrere luften i hjemmet. Det kan reducere fugt og forbedre luftkvaliteten.
Langsigtede besparelser
Selvom investeringen i en varmepumpe kan være højere end andre opvarmningsmetoder, vil de langsigtede besparelser på energiregningen ofte opveje denne omkostning. Over tid vil du se betydelige besparelser, der gør varmepumpen til en økonomisk fordelagtig løsning.
Kontakt os nu og få et tilbud på montering af varmepumper
Udfyld vores kontaktformular for at bestille et gratis tilbud. Vi står også klar til at vejlede dig på telefon 59 59 71 07, hvis du har spørgsmål eller ønsker et tilbud på en anden opgave.
Urhøj – miljøvenlig opvarmning, lavere regninger
Kontaktformular
"*" indikerer påkrævede felter

Varmepumpe inkl. montering
Du kan trygt få et tilbud på din varmepumpe hos Urhøj. Udover, at vi har mange års erfaring med mange forskellige typer og mærker, søger vi også for, at varmepumpen bliver leveret og monteret korrekt. Vi har flere af de absolut bedste mærker, så du kan nemt finde den rette varmepumpe til dit behov.
Husk, at montering ikke bare er montering. Vi anbefaler aldrig, at du selv forsøger at forbinde delene. Det er ikke et gør det selv-projekt. Brug derfor altid en autoriseret installatør.
Det anbefaler vi, fordi montering og installationen af varmepumpen kræver præcision, faglig viden og de rette værktøjer. Når vi taler om dyre systemer, er det afgørende, at du får den rette hjælp. Det er ikke nok med standard montering – installationen skal være udført af de bedste fagfolk, så du kan få størst mulig nytte af din investering.
Fagfolk sikrer korrekt placering, optimalt kølemiddelflow og tæt forsegling, så systemet fungerer effektivt og holdbart. En forkert installation kan medføre ringere effektivitet, højere driftsomkostninger og risiko for lækager eller beskadigelse af anlægget.
Når det er certificerede teknikere, der monterer din nye varmepumpe, er det også opdateret gældende regler og garantibetingelser. Det beskytter dit køb.
Vi vejleder dig også om eventuelt ekstraudstyr og opsætning, og vi har bred erfaring med både at trække kabler, sikre el og møde de lovkrav, der er i forbindelse med installation af varmepumpen. Det samme gælder, hvis der er tale om større anlæg.
Luft til vand-varmepumpe
En luft til vand-varmepumpe fungerer ved at udvinde varmeenergi fra udeluften og overføre den til et vandbaseret varmesystem i dit hus.
Det betyder, at selv ved lave udendørstemperaturer kan pumpen levere opvarmet vand til radiatorer, gulvvarme eller varmt brugsvand. Fordelen ved teknologien er dens høje årsvirkningsgrad, som betyder, at for hver kW elektricitet, du tilfører, får du 3–5 kW varme tilbage.
Det gode ved en luft til vand-varmepumpe er, at den reducerer dit CO₂-udslip og dine driftsomkostninger sammenlignet med olie- eller elvarme. Desuden er der ofte offentlige tilskudsordninger eller rentefrie lån til energieffektive varmepumper, som kan nedsætte installationsprisen.
Luft til luft-varmepumpe
En luft til luft-varmepumpe optager varme fra udeluften og overfører den direkte til indeluften via en indendørs enhed.
Den består typisk af én eller flere vægmonterede split-enheder, som blæser opvarmet luft ind i rummene, og en udedel med kompressor og kondensator. Selv ved temperaturer ned til omkring –20 °C kan en moderne luft til luft-varmepumpe levere et positivt varmebidrag.
Fordelen ved teknologien er varmepumpens årsvirkningsgrad. Og ofte får du mellem 3–4,5 kW varme for hver kW strøm, du bruger. Det giver betydeligt lavere energiforbrug end el-paneler og olie- eller naturgasfyr. En luft til luft-varmepumpe kan hurtigt opvarme enkeltrum og supplerer eksisterende varmesystemer.
Du kan spare penge på dine varmeregninger, fordi driftsomkostningerne er lavere, og investeringstiden ofte er under 5–7 år. Yderligere økonomisk gevinst kan du få, hvis varmepumpen erstatter ældre, mindre effektive varmekilder.
Vær opmærksom på, at forkert installation kan nedsætte effektiviteten, øge støjniveauet og potentielt forringe garantien af din luft til luft-varmepumpe. Derfor er det vigtigt, at du får professionel hjælp, når du skal montere den.
Jordvarme
Et jordvarmeanlæg udnytter den temperatur, der findes få meter under jordens overflade, og overfører varmeenergi til dit centralvarmesystem. Ved hjælp af nedgravede slanger cirkulerer en væske, som optager jordens varme, der komprimeres og overføres til vandbårne radiatorer, gulvvarme eller varmt brugsvand.
Metoden er særligt effektiv, fordi temperaturen i jorden kun svinger begrænset gennem året. Det gør, at for hver kilowatt strøm, du bruger på kompressoren, får du 3–5 kilowatt varme tilbage.
Jordvarme er godt for miljøet, da det reducerer dit CO₂-udslip sammenlignet med oliefyr og elektriske varmepaneler. Du kan spare betydeligt på dine varmeregninger, især i velisolerede huse med lavt varmetab.
Boligventilation
En veludført boligventilation med en varmepumpe som varmecentral sikrer, at frisk luft hele tiden kommer ind i huset, samtidig med at varmeenergien genvindes fra udsugningsluften.
Systemet opvarmer indblæsningsluften ved at udnytte den varme, der ellers ville gå tabt. Det er en effektiv fremgangsmåde, fordi du får et bedre indeklima med mindre fugt og forureningsniveau og samtidig genvinder energien fra varmepumpen.
God ventilation forebygger skimmelvækst og allergiproblemer, der er vigtigt i moderne boliger med begrænset naturlig udluftning. Og du sparer penge på længere sigt, fordi det kombinerede anlæg arbejder optimalt, mindsker varmetab og reducerer energiforbruget.
Installation af varmepumpe
Effekten var din varmepumpe afhænger af, hvor du placerer den. Og der er forskellige faktorer, du skal overveje, inden du vælger, hvor du vil placere din, fordi installationen af anlægget kan påvirke både effektivitet og ydeevne.
Varmepumper fungerer ved at trække varme fra varmekilden (luft, jord eller vand), så det skal være let at komme til varmekilderne, hvis du vil have en effektiv varmepumpe, der kan absorbere varmen.
Installation af varmepumpe kan ske på to forskellige måder:
1) Udendørs: Varmepumpen kommer som samlet enhed og bliver installeret uden for bygningen.
2) Split: Varmepumpen er i to dele – en indedel og en udedel.
Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal komme videre, eller hvordan du skal installere din varmepumpe, så kan du altid kontakte os eller en anden autoriseret vvs’er. Forkert håndtering eller opsætning kan koste mange penge.
Urhøj vejleder om det rigtig valg, så du finder det helt rigtige match mellem varmepumpe og din boligs type og forholdene omkring boligen. Uanset om der er tale om en lille varmepumpe eller et helt anlæg, der skal monteres, så arbejder vi målrettet med at finde den bedste placering og den helt rigtige varmepumpe til dit behov.
Det skal du huske til monteringen og installationen
Uanset om du er i markedet efter luft til luft-varmepumpe, luft til vand-varmepumpe, jordvarme eller boligventilation, så er det afgørende, at du til montering og installation vælger en VE-godkendt installatør (varmespecialist godkendt af Sikkerhedsstyrelsen).
Det er vigtigt, fordi VE-godkendelsen sikrer professionel montering: Er du VE-godkendt, har du fuldstændig styr på korrekt dimensionering, placering af indedelen og udedelen samt opsætning. Det sikrer varmepumpens ydelse og levetid – og at du overholder danske sikkerheds- og montagekrav.
For at opnå maksimal effektivitet og lang levetid er korrekt dimensionering af luftmængder, kanallayout og varmevekslerkapacitet afgørende. En VE-godkendt installatør har den nødvendige autorisation og ekspertise til at projektere og montere systemet efter gældende bygningsreglement og sikkerhedskrav.
Når du bruger en autoriseret installatør til monteringen, er det også din garanti for, at placering, rørføring og tilslutning er professionel. Det har stor betydning for effektivitet og levetid på anlægget.
Du kan få tilskud til installation af varmepumpe gennem Energistyrelsens tilskudsordninger og rentefrie lån til energieffektivisering. Du kan også opnå finansiering hos Urhøj gennem Resurs Bank.
Regelmæssig service hos en autoriseret installatør sikrer, at anlægget fungerer, som det skal: filtre renses, ventilatorer fungerer optimalt, og at varmetransporten forbliver effektiv over tid. Det garanterer optimal ydelse, minimal støj og fuld overensstemmelse med garanti- og forsikringsbetingelser.
Anlæggets levetid kan nemt overstige 20 år med regelmæssig service og vedligeholdelse. Derfor er det også en god ide at købe en serviceaftale med faste serviceeftersyn.
