HVAD ER ET JORDVARMEANLÆG?

Et jordvarmeanlæg består af en jordslange, der graves ned i haven, som er forbundet til en indendørs varmepumpe. Slangen er fyldt med frostsikker væske, der opsamler solens passive varme i jorden.

Den optagede varme ledes ind i varmepumpen, hvor den omsættes til varme til huset og til varmt brugsvand. Den energi, der ikke udnyttes i processen, omdannes igen til frostsikker væske, som føres tilbage til jordslangen. Et jordvarmeanlæg fungerer på den måde som et lukket og 100 procent selvkørende kredsløb, og derfor kræver det også kun meget lidt vedligeholdelse.

Urhøj benytter IPA-sprit som frostsikringsmiddel, fordi IPA-sprit belaster miljøet mindre end de fleste andre midler.

Slangerne kan selv i de koldeste temperaturer opsamle varme fra jorden, og derfor kan et jordvarmeanlæg holde dit hjem forsynet med både varme og varmt brugsvand året rundt.

Varmepumpen er pænt indpakket i et kabinet og fylder ikke mere end et stort køleskab.​ Faktisk fungerer varmepumpen på samme måde som et køleskab, bortset fra at processen er omvendt. Hvor et køleskab trækker varmen ud af madvarerne for at køle dem af, trækker varmepumpen varmen ud af jorden for at bruge den til at varme boligen op.​

Urhøj har i de foregående år leveret og monteret flere hundrede jordvarmeanlæg på hele Sjælland, og vi har helt sikkert også installeret et anlæg nær dig. Derfor kan du altid kontakte os, hvis du ønsker at se et anlæg i drift.

Varmepumper på Sjælland - Urhoj.dk
Varmepumper på Sjælland - Urhoj.dk
Jordvarme i Gørlev, Kalundborg, Høng & resten af Vestsjælland

KONTAKT OS OM DENNE SERVICE