URHØJ REFERENCER

Jordvarme hos Suzanne Brøgger

En af Urhøjs trofaste kunder, Suzanne Brøgger, har bestilt Urhøj til at udskifte sit gamle utjente jordvarmanlæg, til et Nyt strømbesparende anlæg.

Den nye modulerende varmepumpe fra Vølund, sikre en god drift økonomi og har mulighed for styring via Tablet, smartphone eller pc.

Urhøj ønsker Suzanne Brøgger tillykke med den nye varmepumpe.

Jordvarme hos Ubberup Højskole

Ubberup Højskole har halveret sin driftøkonomi ved at udskifte de gamle oliekedler med miljøvenlig jordvarme. Samtidig er CO2-udledningen reduceret til 1/3-del.

Ubberup Højskole er kendt for at hjælpe overvægtige til et sundere og gladere liv. Men skolen sparer ikke selv på kalorierne, når det gælder opvarmning – til gengæld er der skåret helt ind til benet på varmeregningen. Ved at udskifte højskolens gamle oliekedler med miljøvenlig jordvarme er udgifterne til opvarmning halveret. Samtidig er CO2-udledningen barberet kraftigt i bund med over 66
procent.

Gennem 60 år havde Ubberup Højskole opvarmet skolens to afsnit på 2.200 kvm. ved hjælp af oliefyr. Men i takt med olieprisernes himmelflugt og den stigende fokus på global opvarmning og CO2-udledning besluttede højskolens bestyrelse sig i sommeren 2008 at undersøge mulighederne for at installere et jordvarmeanlæg.

Læs hele artiklen her.

Jordvarme til  Odsherred Efterskole

Odsherreds Efterskole er godt på vej til at blive CO2-neutral med solceller og jordvarme – og det giver kontant overskud til elevaktiviteter. I cirka 30 år stod ti gaskedler for produktion af varme og varmt brugsvand på Odsherreds Efterskole.

Tiden var i mere end én forstand ved at løbe fra kedlerne: De var nedslidte og dyre i drift og vedligehold, og samtidig havde skolens ledelse og bestyrelse et stort ønske om en grønnere profil.

Læs hele artiklen her.

Olie Fyr Henning Nielsen

I Vemmelev kan Henning Nielsen nu holde varmen Hans gamle oliefyr er blevet erstattet af to Vølund Pellux 30 kw. træpille fyr. De opvarmer Hennings farestalde og smågrisestalde.

Derud over har Urhøj udskiftet Hennings gamle biofyr med et nyt Reka HKRST-fsk 10 kw.
Det nye Reka anlæg, kan fyre med træpiller, korn, korn-afrens, kirsebærsten og andre biobrændselsprodukter.

Urhøj ønsker Henning tillykke med de nye anlæg.
Anlægget skal opvarme Hennings store bolig og levere varmt brugsvand til familien.

Jessie og Erik Iversen – Jorden under græsplænen giver dem varmen

Jessie og Erik Iversen har varmet deres hus op med jordvarme i 34 år. Nu har de skiftet varmepumpen: – Så holder vi også varmen resten af vores tid.

Af claus sørensen

– Den står på 22 grader. Vinter og sommer. De fleste nøjes sikkert med 20 grader, men vi gider ikke fryse – heller ikke en kold sommeraften.

Jessie og Erik Iversen varmer deres hus op og forsyner sig med varmt vand for bare 5.-6.000 kroner om året. Varme hentet op af deres egen have: Jordvarme.

Familien har brugt jordvarme i 34 år. I alle de år har anlægget kørt upåklageligt. Men her i sommer skiftede de varmepumpen ud med en ny – leveret og installeret af firma Urhøj fra Gørlev. Firmaet er specialist i jordvarme og varmepumper.

Tjener sig hurtigt hjem

Den slags anlæg giver som regel store straks-besparelser og tjenes hurtigt hjem. Således også hos Jessie og Erik Iversen, som bor Røllikevej 1 i Tølløse.

De regnede, da de besluttede sig i 1981, med, at anlægget havde tjent sig ind på syv år. – Der gik kun tre, fortæller Erik Iversen. Dengang kostede det hele 38.000 kroner inklusive de slanger, der blev gravet ned under græsplænen.

Men hvorfor skifter han og Jessie varmepumpen ud, når den har kørt uden problemer i de mange år?

– Det fungerede godt nok, men der kunne ikke skaffes reservedele længere, og vi vil være sikre på at holde

varmen også i fremtiden, siger de. Så nu skulle det være.

– Man skifter jo som regel også sin bil ud, inden den er kørt helt ned, tilføjer Ejgil Rasmussen fra Urhøj med et smil.

Enkelt og diskret

Slangerne under plænen kan fortsat bruges til at suge varme op fra jorden, så det er alene varmepumpen i bryggerset, der er skiftet ud til en ny model. Pris med montering 78.000 kroner.

Nu som hidtil et Vølund-anlæg, men med helt moderne teknologi. Anlægget sikrer vejrafhængig varmestyring. Det fylder kun som et stort køleskab, er enkelt og diskret at se på, og spindelvævet af rør og samlinger er både fint udført og godt skjult i et smalt skab lige ved siden af.​

En el-patron i anlægget sikrer, at der også er varme nok, hvis det en vinter bliver hamrende koldt ud over det sædvanlige. Men det skal også nærmest blive isvinter, hvis den overhovedet skal i aktion.

Først med jordvarme

Jessie og Erik Iversen var de første i Tølløse, der fik jordvarme. Fjernvarmeværket i byen blev nedlagt. Der blev fra kommunal side satset på naturgas, men Iversens sagde nej til gas og valgte jordvarme. Det har de ikke fortrudt.

Udgiften til drift af anlægget er alene strøm til varmepumpen samt et årligt serviceeftersyn. I Tølløse-huset giver det en total årlig driftsudgift på 7.500-8.500 kroner.

– Det hele styres fra selve anlægget. Faktisk passer det sig selv. Vi rører det aldrig. Man behøver ikke rende og skrue på det.

På en lille skærm på anlægget i bryggerset kan Jessie og Erik aflæse oplysninger om aktuelt indeklima, varmt vand og meget mere.

Installation, tilpasning og igangsætning af det ny anlæg tog to dage. Jessie og Erik Iversen er særdeles godt tilfredse med den måde, det er lavet på. Indpasset i bryggerset, så det: – Vi har kun godt at sige om hele forløbet, siger de og morer sig lidt over, at det gamle anlæg holdt i 34 år. Det er nøjagtigt halvdelen af deres liv. De er begge 68 år og er overbevist om, at det ny anlæg mere end holder deres tid ud.

Fakta

  • Det ny anlæg er en Vølund jordvarmepumpe Fighter 1255 1,5/6 kW med vejrafhængig varmestyring, varmtvandsprioritering og indbygget varmtvandsbeholder.
  • Hos familien Iversen hentes jordvarmen op via 160 meter slanger nedgravet under græsplænen i 90 centimeters dybde. Slangerne er fire centimeter i diameter og fyldt med glykol.
  • Varmepumpen sender væsken rundt i slangerne og henter den varme, som solen har afgivet til jorden, ind i huset og varmer rum og vand op. Vinter og sommer.
  • Et areal på rundt regnet 300 kvadratmeter er i reglen nok til varme og varmt vand til et almindeligt parcelhus.
  • Urhøj er en af landets førende vvs-virksomheder inden for varmepumper og jordvarme og udfører opgaver på hele Sjælland, Fyn og Lolland-Falster.

Holbæk Kunsthøjskole