LUFT-VAND VARMEPUMPE

En luft til vand varmepumpe er en effektiv, miljøvenlig og billig energikilde. Pumpen er velegnet til helårshuse og er derfor et godt alternativ til jordvarme, hvis man ikke har et haveareal eller økonomien til et investere i et jordvarmeanlæg.

Selv om en luft til vand varmepumpe kører på el producerer den 3-5 gange så meget energi, som den forbruger, og derfor er det en meget miljøvenlig energiløsning.

Der er også mange penge at spare ved at skifte til en luft til vand varmepumpe, da den kan opvarme dit hus og vand for halv så stor en årlig udgift som eksempelvis et oliefyr. Hvis du har vandbåren gulvvarme, er der ekstra meget at spare ved luft til vand pumpen.

Pumpen udnytter varmeenergien i luften udenfor og omformer den til varme, der cirkuleres rundt i boligen via vand i radiatorer og/eller gulvvarme. Selv i meget streng frost kan pumpen trække varme ud af luften. Varmepumpe består af to dele: en udedel og en indedel. Udedelen virker som en ventilator og trækker luften udefra igennem en varmeveksler i pumpen.

Energioverførslen sker via en cirkulation af kølemiddel som skiftevis fordamper og kondenserer og i denne proces afgiver den opsamlede energi til centralvarmen. Når energien, eller varmen, er overført til vandet, løber kølemidlet tilbage i pumpen for at blive opvarmet på ny. På den måde fungerer pumpen som et lukket, selvkørende kredsløb, der kræver meget lidt vedligeholdelse.

Varmepumper på Sjælland - Urhoj.dk
Varmepumper på Sjælland - Urhoj.dk
Varmepumper på Sjælland - Urhoj.dk
Thermia-varmepumpe.Urhoj.dk

Hvad er en udeluftvarmepumpe

Fakta om teknikken

En ude luftvarmepumpe er en luft til vand varmepumpe som sørger for opvarmning af boligen og varmt brugsvand.

Luften genbruges

Kort fortalt er princippet i en ude luftvarmepumpe, at den udnytter varmen i udeluften og genbruger den til at varme boligen og brugsvandet op med.

Fordele

Ude luftvarmepumpen udnytter varmen i udeluften

Ude luftvarmepumpen har ude/Inde styring som sikre optimal driftsøkonomi i anlægget

Ude luftvarmepumpen er støjsvag

Ude luftvarmepumpen giver en totalløsning – opvarmning af boligen og varmt brugsvand

Ude luftvarmepumpen har et miljøvenligt kølemedie

Vølund ude luftvarmepumpe er en komplet unit for udendørs opstilling

 

Vigtig fakta

Ved installation af en ude luftvarmepumpe skal man være opmærksom på, at nogle kommuner har afstandskrav til skel.

Man bør ikke opstille ude luftvarmepumpen under eller i nærheden af soverum, selvom udeluftvarmepumpen er støjsvag.​

Nogle kommuner har ekstra store krav til støjniveau i tæt bebyggede områder. Derfor bør dette undersøges før installation af udeluftvarmepumpen.​

KONTAKT OS OM DENNE SERVICE